Главная   •   О компании   •   Библиотека   •   Контакты                                          

Информ-бюро

24.07.2018
Киевская прокуратура направила в суд обвинительный акт относительно нотариуса Киевского городского нотариального округа, который способствовал рейдерскому захвату торгового центра
05.07.2018
Отныне письма в суд направляйте по адресу: просп. Воздухофлотский, 28, г. Киев, 03063
04.07.2018
Минздрав обновил соответствующий порядок
03.07.2018
Принят Закон, направленный на снижение стоимости кредитных ресурсов для упрощения доступа субъектов хозяйствования и физических лиц к кредитам

Юридические практики

Наши партнеры

Тренінгова компанія ТАРС

Надання якісних професійних послуг з перевірки, тестування та навчання персоналу. Наші спеціалісти мають достатній досвід практичної та наукової роботи, щоб гарантувати клієнтам високу якість та ефективність наданих послуг.

Библиотека - полезная информация

авг
31
2009

Ви, напевно, не раз ставали очевидцями ДТП, бачили, як нервово бігають, навколо автомобілів водії, які в стані стресу не можуть зміркувати, що їм робити. Ви не раз чули від своїх знайомих, які попадали в ДТП, що вони були праві, але чомусь потім з них стягували майно. Знайомі ситуації? Кілька нехитрих правил поведінки під час цієї неприємності допоможуть вам і вашим близьким.

Якщо ви стали учасником або очевидцем ДТП, то:

1. Ні за яких умов не тікайте з місця ДТП

2. Не переміщайте автомобіль із місця, де він опинився

3. Якщо є потерпілі - терміново викличте швидку допомогу, і взнайте, чи е серед очевидців лікар

4. Викличте працівників ДАІ-Це можна зробити й через 02

5. Терміново знайдіть очевидців ДТП, запишіть їхні контактні телефони й ПІБ

6. Не забудьте уточнити в очевидців, що вони бачили

7. Заспокойтеся й постарайтеся холоднокровно проаналізувати винність учасника, що цікавить вас, ДТП, згідно із правилами дорожнього руху й відомостей, які вам повідомили очевидці, (це допоможе правильно дати пояснення працівникам ДАІ, що вже поспішають до Вас).

8. Якщо автомобіль або життя учасника ДТП застрахована - у встановлений термін повідомте про настання страхового випадку в страхову компанію (деякі компанії чітко встановлюють час для такого повідомлення, так що залишивши без уваги цей момент - можна відремонтувати згодом автомобіль за свій рахунок - а не хотілося б)

9. Максимально довідайтеся інформацію про інших учасниках ДТП - ПІБ, державний номер автомобіля, місце проживання, місце роботи, родиний стан ( до речі, непоганий спосіб для знайомства), номер телефону, страхову компанію, лікувальну установу, куди відвезли потерпілих (сподіваюся, вам це не знадобиться)

10. Дізнатися - які права у водія на автомобіль-право керування або право власності

11. Прислухайтеся до свого самопочуття, якщо інших учасників або очевидців ДТП відвезли в лікарню, то може й Вам туди необхідно? Може, ви не здатні адекватно оцінювати свій фізичний стан? може вам погано?- і ви не можете давати працівникам ДАІ зараз пояснення

12. При дорожньо-транспортному випадку найкраще заручатися підтримкою друзів, які зможуть терміново виїхати на місце ДТП, і якщо вам необхідно буде поїхати в лікувальну установу, вони зможуть спостерігати за тим, як проводиться огляд працівниками ДАІ, як це фіксується в протоколах.

13. Досягнення сучасної техніки - стануть вам помічниками й у цій ситуації - не забудьте влаштувати кастинг «Хто винний?» серед учасників ДТП, із застосуванням фото - і відео зйомки

14. Подивіться, чи на місці документи, гроші, сумки ( чи мало що може трапитися в плутанині), чи є в автомобілях не зовсім кухонні ножі й інші заборонені предмети ( чи мало куди поїде машина з місця ДТП)

15. Бийте тривогу, якщо в учасника ДТП серйозні травми або летальний результат - це вже не жарту, а кримінальна справа, терміново шукайте фахівця, прямо в цю же секунду, коли зрозуміли про можливість карного переслідування

16. Будьте стримані, не реагуйте ні на кого агресивно - може завтра, саме вам необхідно буде перемир'я, та й статей із приводу нестриманості у вітчизняному законодавстві не мало, не застосовуйте фізичну силу до осіб, що проявляють агресію до вас.

17. Якщо ваш автомобіль наздогнав або дряпнув запорожець, а за кермом дідусь, будьте поблажливі до старості й бідності, скоріше всього судовий процес у цій ситуації вам ні матеріального, ні морального задоволення не принесуть. Не розтрачуйте нервову систему по дрібницях.

https://lex-ua.com.ua/blog/?p=15

Полезная информация